Hur väljer jag rätt VPN för mig?

Innan du investerar i ett VPN (de bästa alternativen betalas, inte gratis), göra en del forskning om hur VPN fungerar och vilka som har positiv feedback från kunder. Helst kommer din VPN har många servrar och server platser, massor av unika IP-adresser och stöd för flera enheter. De flesta VPN tillhandahåller service för ett fåtal enheter, så du kan använda dem på din dator, smartphone och andra enheter. Liknar privata sökmotorer, VPNs varierar i hur privat de verkligen är. Bara dubbelkolla innan du köper en och du bör vara i klartext.

Överväg dessa faktorer när du väljer en VPN

Det finns några saker du bör tänka på innan du väljer en VPN. Den första frågan du bör ställa är: Vad planerar du på att använda en VPN för? Utöver det, bör du överväga den integritet du behöver, den hastighet du föredrar, vilken plats din anslutning ska komma ifrån, och hur mycket du är villig att spendera.

Sekretess: om du är orolig för sekretessen ska du se till att det VPN du väljer inte samlar in eller delar några av dina personuppgifter. Du hittar denna information i VPN: s integritetspolicy. Om du inte är försiktig kan din VPN bara öppna dina data upp till fler hot – och göra mer skada än nytta.

Hastighet: eftersom VPN i princip omdirigera din nätverksanslutning via ett annat nätverk, kan de sakta dina Internet hastigheter. Vissa VPN kommer att publicera sina nedladdningshastigheter, men det bästa sättet att veta hur snabbt din anslutning kommer att vara är att använda kostnadsfria utvärderingsversioner för att testa anslutningshastigheten själv.

Plats: om du använder ett VPN för att ansluta till en specifik IP-adress, som ditt kontorsnät, behöver du inte oroa dig för en viss plats. Åtkomst till platsspecifikt innehåll kräver dock vissa geo-platser. För att komma åt vissa platser, kontrollera VPN: s webbplats för att se till att du kan komma åt servrar på önskad plats.

Kostnad: med VPN finns det gratis alternativ, men liknar andra tjänster på Internet, om det är gratis du förmodligen betalar med dina personuppgifter. Vi rekommenderar att du använder ett betalt VPN eftersom de tenderar att vara mer tillförlitliga och pålitliga.