Komma igång som frilansare/entreprenör

Men om du är ny till frilansande, var ska du börja? Hur du räkna ut vad du skulle vara bra att göra som frilansare, hur du hittar betalande jobb, och vad behöver du veta om frilansande och egenföretagande innan du börjar?

Låt oss dyka in i vart och ett av dessa ämnen.
Räkna ut din frilans fokus

Kanske det mest uppenbara steget mot frilansande är att räkna ut vad du faktiskt vill göra som en frilansare.

Frilans jobb erbjuds för praktiskt taget alla tänkbara karriär fält.

Detta innebär att det finns många alternativ att välja mellan, men att sorten kan vara överväldigande. Börja med att fråga dig själv några frågor för att precisera var dina frilans talanger är.

Överväga:

I min nuvarande-eller nyligen–arbete, vilka uppgifter eller projekt har jag mest haft?
Var känner jag mina starkaste färdigheter?
Har jag något särskilt expertområde?
Vad ber folk alltid om min hjälp med?
Vilket arbete tycker jag mest om?

När du har identifierat dina intressen och styrkor, kommer du att kunna fokusera dina ansträngningar, öka sannolikheten för framgång och arbetstillfredsställelse.
De vanligaste frilansande karriär fälten

Frilansare väljer i allmänhet ett nisch område där de är mest effektiva-där de känner sig trygga i sin förmåga att göra jobbet.

De mest populära frilansande Karriärområden är marknadsföring, webb-och programvaruutveckling, bokföring, undervisning och handledning, och grafisk design.

Andra vanliga frilansande karriärer inkluderar projektledning, skrivande, sociala medier, datainmatning, korrekturläsning, konsultering och forskning.

Frilans jobb kan vara heltid eller deltid, långsiktig eller kortsiktig, och på alla nivåer, från ingångsnivå till verkställande. Även om din expertis eller intresseområde inte listas här, Fortsätt forska för att hitta potentiella möjligheter.

[För fler alternativ, Läs frilans och entreprenör fält och branscher artikeln.]
Hur man hittar betalande frilans jobb

Internet har verkligen gjort i frilansarbete lite lättare för proffs.

Jobbsökning webbplatser kommer vanligtvis att du kan begränsa dina sökkriterier genom att välja “frilans” eller “kontrakt” som en jobbtyp.

Det finns också Jobbsökning webbplatser som FlexJobs.com tillägnad frilansare, där du hittar många kontrakt listor. Det är oerhört viktigt att granska varje jobbsök-webbplats som du använder innan du dyker i för djupt. Om du använder ett jobbkort, se till att de listar kvalitet, legitima jobb, har en jobb screening process och skydda dig från jobb bedrägerier.

Andra alternativ för att lokalisera frilansarbete inkluderar:

Din nuvarande och tidigare arbetsgivare för att se om de behöver några projekt avslutade.
Kontakter i ditt professionella nätverk som känner till frilans projekt på sina företag eller genom sina egna kontakter.
Potentiella nya kunder som kan vara en bra passform för vad du har att erbjuda.